Cégtörténet

Lakáskultúra Lakberendezési Bútoráruház

Üzletünk, a Lakáskultúra Lakberendezési Bútoráruház tizenöt évvel ezelőtt, 1997 decemberében, családi vállalkozásként nyitott meg Debrecen városában, a Széchenyi utca 48. szám alatt. A korábban családi házként használt ingatlanon jelentős átalakításokat kellett végrehajtanunk ahhoz, hogy a helyiségek alkalmasak legyenek bútorok bemutatására. A sok munka azonban megérte a fáradtságot: az akkoriban hét főt foglalkoztató vállalkozás mindössze néhány hónap leforgása alatt Debrecen egyik legismertebb bútorboltjává vált.

Néhány év elteltével egyértelművé vált, hogy a Lakáskultúra Lakberendezési Bútoráruház – mind a személyzet, mind az üzlet- és raktárhelyiségek tekintetében – kinőtte addigi kereteit. A cég vezetése ezért 1999-ben a költözés mellett döntött. Szerencsére a korábbi üzlethelyiségtől nem messze, a Postakert utca és a Külső vásártér sarkán sikerült egy, bútorbolt kialakítására alkalmas ingatlant találni. A jelentős átalakítások ekkor sem maradtak el. A korábban egy tejipari vállalat telephelyéül szolgáló, mintegy harminc éves épületben több falat is el kellett távolítani, emellett gondoskodni kellett az egyes emeletek lépcsővel való összeköttetéséről is. Több havi szorgos munkát követően a Külső vásártér 18. szám alatt található épület immáron teljesen megújulva várta régi és új vásárlóit.

Az ekkorra már egyértelműen meghatározó piaci szereplővé vált Lakáskultúra Lakberendezési Bútoráruház növekedése ezt követően sem torpant meg. A folyamatosan bővülő árukínálat bemutatásának nehézségei miatt egyre nagyobb igény mutatkozott az új épület legfelső szintjének megnyitására is, melyre végül 2000-ben sor is került. Így több hetes, megfeszített, ámde lelkes munka után a felújított második szintre is bútorok kerültek, aminek köszönhetően az üzlet immáron 3000 m2-esre bővült. Ezzel együtt munkatársaink száma is egyre nőtt: hosszú évek óta velünk dolgozó, elkötelezett és nagy szaktudású kollégáinkhoz újabbak csatlakoztak, így nőtte ki magát a cég az ezredforduló elejére egy 15 főt foglalkoztató, dinamikusan fejlődő családi kisvállalkozássá.

Néhány évvel később a cég vezetése raktárhelyiséget vásárolt a Bán utcán, hogy az addig az üzlet pincéjében tárolt készletek és a mellette található asztalosműhely megnövekedett helyigényét ki tudja elégíteni. Egyúttal a pincehelyiség is az átalakítás sorsára jutott: a vezetés úgy döntött, hogy egy lépcsővel a földszinti részhez csatolja azt, tovább bővítve ezzel a rendelkezésre álló bemutató-felületet.

A Lakáskultúra Lakberendezési Bútoráruház tizennégy éves történelme során mindig is arra törekedett, hogy maximálisan ki tudja elégíteni a fogyasztók igényeit, egyúttal elégedett, az üzletbe később bizalommal visszatérő embereket tudjon vásárlói között. Ez az első osztályú vevőkiszolgálás, az üzlet családias hangulata, a szakképzett és közvetlen munkatársaink, a rendkívül széles, minőségi termékeket felölelő kínálatunk egytől egyig fontos szerepet játszanak abban, hogy a Lakáskultúra Lakberendezési Bútoráruház napjainkban is a debreceni bútorpiac meghatározó szereplőjének mondhatja magát.